Lilith Part III

Lilith Part III

 

Met deze titel heb ik een drietal werken gemaakt gebaseerd op het Vrouw-zijn.

Het gaat over hoe je je kracht vindt en behoudt. De weg naar je eigenlijke Vrouw-zijn ervaart en je daar ook prettig in voelt.

De onderstaande tekst hoort bij dit werk.

 

Iedere vrouw komt in een levensfase van...

 

...wie moet/wil ik nog behagen?

 

Niemand......alleen MEZELF!

 

Ik kan alleen liefhebben, zoals ik mezelf lief heb.

 

Uiteindelijk...... ik bepaal!

 

If you don't like it

 

Than don't look

 

Suck it up

 

F*** it

 

Ik heb met dit thema over Vrouw-zijn een drie-eenheid willen maken. Voor mijn gevoel moest dit op deze wijze. Het gaf me een rond gevoel....'The circle of a woman's life..er zijn natuurlijk meerdere levensfasen in allerlei kaders. Maar voor dit thema koos ik deze wijze.

 

Zoals menigeen andere vrouw was ik volop bezig met het  'pleasen' van de ander, als zij/hij maar gelukkig of zich gewaardeerd voelt of 'gehoord of gezien' voelt was het goed.

Ik verloor mezelf....en deed mezelf enorm tekort....ik zit nu nog in het proces maar het gaat steeds beter....en soms  vervelend  voor de ander:...ik hou van jou en een beetje meer van mezelf. Lief zijn voor jezelf betekent soms minder aardig zijn voor de ander.

Bedenk echter: je bent het waard!

 

Maar hoe kon ik dit gaan 'verwoorden 'in beeld.

 

Ik geef me bloot en dát is van MIJ...en wat ik ervan vind hoe de andere mensen erover denken, bewijst de vinger ...beetje té misschien....

Stel ik me kwetsbaar op en gebruikt een ander dit om me te kunnen kwetsen of omlaag te halen..:'So be my guest'.....bedenk echter dat als je zo laag gaat om mij te kwetsen om met mijn gedachten en gevoelens aan de haal te gaan....dan zegt dat meer over jou dan mij als persoon zijnde.

 

Ik heb de werken beschilderd in brons-effect en er is 22 karaats bladgoud gebruikt.

 (40 x 30 x 30 cm)

 

 

Terug naar portfolio.