Lilith Part I


Lilith. Part I

Met deze titel heb ik een drietal werken gemaakt gebaseerd op het Vrouw-zijn.
Het gaat over hoe je je kracht vindt en behoudt. De weg naar je eigenlijke Vrouw-zijn....ervaren en je daar ook prettig in voelt.
De onderstaande tekst hoort bij dit werk.

 

 

Steeds verbonden met je oerkracht

Geworteld.......alles stroomt

 

Geef je over......vertrouw

 

Geloof......in je eigen GODDELIJKHEID

Reik naar de sterren en......ontvang


Voor het eerst heb ik anders gewerkt, als onderlaag heb ik een multiplex-plaat.
Van daaruit ben ik begonnen met een boom.
Ik had eerst een andere boom in gedachten en ook andere takken. Totdat een lieve vriendin me zei: 'Ik vind het prachtig, maar er is iets dat me stoort'. U snapt mijn zieltje kreeg een klapje, maar ze had gelijk. Inderdaad de losse takken waren heel veel werk en zagen er mooi uit, behalve het paste niet in het werk...dit was niet echt ik...ook al had ik de takken en bladeren zelf bedacht en gemaakt.

Dus alles eraf en weer opnieuw.....zucht.
Gevoelsmatig moest het altijd een wilg worden, een wilg vind ik persoonlijk één van de mooiste bomen. Bij mijn werken maak ik vaak gebruik van symboliek. Ik speel ermee...hier heb ik eerst alles gemaakt en daarna pas de symboliek in mijn werk verklaard.

De wilg staat symbolisch voor: vervulling van de hartenwens(en), van het verleden te leren, innerlijke visie en dromen. Maar ook: Nieuwe Maan magie, creativiteit, vruchtbaarheid, vrouw rechten van de passage, inspiratie, emotie, bindend. Liefde, liefde waarzeggerij, bescherming, genezing.
Hihihi alsof het zo moest zijn.

Een appel met bladgoud: wordt van ouds gezien als een symbool van liefde, huwelijk, lente, jeugd, Vruchtbaarheid en onsterfelijkheid of een lang leven.

De slang (met bladgoud en 2 Swarovski-kristallen): In de Griekse religie wordt de slang aangezien als de ziel van gestorven helden, De slang wordt afgebeeld komend uit het hoofd van de gestorvene. Op grafmonumenten worden slangen vaak afgebeeld tesamen met een ei als symbool van wedergeboorte.

Ik heb met veel plezier en soms hoofdzeer aan dit project gewerkt.
En wat wennen was voor de mensen die mijn werk kennen, deze keer geen beschilderingen van het gezicht en lichaam. Ik heb als beschildering voor het brons-effect gekozen.

Verrijkt met 22 karaats bladgoud en Swarovski-kristallen)
Grootte:
(162 x 122 cm)

Terug naar portfolio.